2015. augusztus 24., hétfő

Borító tervező pályázat!

Az év végén jelenik meg a fantasy regényem a Könyvmolyképző Kiadónál, címe Késtánc, és nincs még hozzá borító. Ehhez lenne szükségem ötletekre, tervekre, konkrét borítókra. Határozott elképzelésem nincs, csak néhány benyomás, szimbólum, esetleg töredék.

A történet egy kitalált, ókori-középkori fantasy világban játszódik, konkrétan egy kikötővárosban. Itt a ­- nem végleges - fülszöveg:

"Andeyaal kikötővárosában ne indulj el fegyver nélkül, és vigyázz, nehogy rossz sikátorba fordulj! Itt nehéz kiigazodni a szövetségek és tartozások kusza szálai között,  és aki tegnap még rád mosolygott, holnap talán kést döf a hátadba.
Muran Escorias végrehajtóként megtanult nesztelenül lopakodni és gyorsan gyilkolni. Mégis, amikor nyomozni kezd apja gyilkosai után, olyan titkokat tud meg, amikre nem számított.
Ailia Escorias apja halála óta nem találja a helyét a városban, és minél jobban szeretne tartozni valahová, annál inkább meglazulnak gyökerei.
Nedris Escoriast kitagadta az apja, így Andeyaalban szeretne új életet kezdeni.  De képes lesz valaha is eligazodni ebben a városban? És maga mögött tudja hagyni a múltját?
Benisel Escorias mindenkit elvesztett, aki valaha fontos volt neki, és az egyetlen ember, akibe belekapaszkodna, ellöki magától.
A személyes sorsok mellett az egész város sorsa is most dől el: sikerül megszerezni a hatalmat az Andeyaalt irányító nomádoktól? Milyen árat fizetnek a marnok, ha ehhez a szörnyimádó tűzhajúakkal kötnek szövetséget? És milyen árat fizetnek az Escoriasok azért, hogy feljebb jussanak a ranglétrán?
Egy család története egy város hatalmi játszmájának árnyékában."

Szimbólumok:
Család, Fa, Kés, Tőr, Árnyék, Város, Utca, Árulás, Intrika, Sirály

Néhány jelenet a regényből, amelyek alapot adhatnak (de ezek tényleg csak ötletek):
- férfi guggol a tetőn, és lenéz a városra.
- sirályok keringenek egy 12 éves lány feje fölött. A lány szeme csukva.
- Kés (vagy kések) átalakul sirállyá.

A regény a Hard Selection sorozatban jelenik meg, mivel a hangulat elég sötét, komor. A borító ne legyen zsúfolt. Legyen figyelemfelkeltő és érdekes! Mivel a világ inkább ókori, mint középkori, szóval a betűtípus is ehhez igazodhat.

A terveket a facebook oldalamra töltsétek fel: https://www.facebook.com/pages/Quintus-Moreno/932240523515378

És még valami nagyon fontos dolog: egy tervezőtől maximum 5 pályázatot tudok elfogadni, a határidő pedig: szeptember 6., éjfél.

Két nyertes is lesz: az, akinek a tervét kiválasztja a kiadó, és az, akinek a tervét kiválasztom én :) Ez utóbbi esetben a győztes tervező egy dedikált példányt kap tőlem.


Előre is köszönöm a munkátokat, nagy izgalommal várok minden tervet! :) Hajrá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése